Derfor gikk vi fra Trello til Asana

Martin Fossedal
Publisert:

Som et selskap i vekst, har det blitt stadig viktigere med planlegging, gjennomføring og oppfølging av både interne og eksterne prosjekter.

Vi har prøvd oss frem og vært innom flere verktøy, basert på behov og antall involverte. De tre siste årene har vi jobbet i Trello, men valgte i 2019 å gå over til Asana.
Lister og tidslinjer gir bedre oversikt

I Trello er kanban-visning det eneste alternativet for å vise oppgaver. Dette fungerer bra for noen typer prosjekter, men det å ikke kunne endre visning var en begrensning. I Asana derimot, kan visningen endres med et tastetrykk mellom kanban, liste og tidslinje. Forskjellige prosjekter har ulik arbeidsmetode og med forskjellige visninger har vi mulighet til å tilpasse og optimalisere prosjektarbeidet vårt ytterligere.

Alle oppgaver på samme sted gir kontroll

Oppgavene i et prosjekt i Trello kan filtreres basert på om du er tildelt kortet eller ikke, men dette fungerer ikke på tvers av prosjekter. I Asana får du en egen liste som samler alle oppgavene dine på ett sted. Denne visningen kan sorteres manuelt eller automatisk basert på tidsfrist eller prosjekt. Du kan også opprette skreddersydde seksjoner for kontroll og struktur i egne oppgaver. Visningen kan også endres til kalendervisning slik at du har kontroll og oversikt over hvilke oppgaver som må gjøres innen gitte tidsfrister.

Intuitivt og fylt med funksjonalitet

Etter en kort innføring i hvordan Asana fungerte er bruken av det intuitivt, selv om tastatursnarveiene kan ta noe tid å lære seg. Asana er også fylt med funksjonalitet som ikke finnes i Trello. Mye av det som kan gjøres i Asana kan også gjøres i Trello, men dette må tilpasses og settes opp manuelt ved hjelp av “power-ups” eller utvidelser.

Dette gjelder blant annet “oppgave-i-oppgave” - tilpasning av under-oppgaver, startdato og varighet på oppgaver, visning av én oppgave på flere prosjekter og egentilpassede felter. Utover dette er det mange geniale funksjoner i Asana som til sammen gjør det til vårt foretrukne prosjektstyringsverktøy.

Bilde av person

La oss ta en prat!

Martin Fossedal Bjørnstad

Daglig leder

932 55 710

martin@frend.no