Bachelorprosjekt - Strikkeapp for Rauma Garn

Sebastian Aavik
Publisert:

Våren 2024 har fem studenter fra studiet Frontend- og mobilutvikling på Kristiania gjennomført sitt avsluttende bachelorprosjekt i samarbeid med Frend.

Vi håper samarbeidet har gitt studentene verdifull erfaring og et positivt førsteinntrykk av arbeidslivet. Ved å engasjere oss i akademia får vi i Frend i gjengjeld innsikt i de nyeste teknologitrendene samtidig som vi etablerer kontakt med fremtidens teknologer. Vinn-vinn!

Til info: Strikkeappen fra dette prosjektet er en fiktiv app og kommer ikke til å være mulig å laste ned.

Øverst f.v. Marie Gaarder Hansen, Rolf Christensen, Olivia Olmo, Rebekka Sivertsen og Johanna Marie Marheim
Øverst f.v. Marie Gaarder Hansen, Rolf Christensen, Olivia Olmo, Rebekka Sivertsen og Johanna Marie Marheim
10 kjappe med studentene

1. Kan dere beskrive i korte trekk hva bacheloroppgaven går ut på?

Vi har laget en proof of concept der vi har konseptualisert idéen om en strikkeapp for Rauma Garn. Her har vi implementert funksjonalitet som er godt for strikkere å ha. Helt spesifikt har vi laget et forslag til et garn- og pinnelager, vi har foreslått en skannefunksjon slik at man kan skanne produkter man ønsker seg, i tillegg til at vi har oppdatert tradisjonelle oppskrifter ved å formidle dem stegvis. Alt dette er basert på data vi har om målgruppen, og det har vi samlet gjennom intervjuer og spørreundersøkelser.

2. Hva motiverte dere til å velge Frend som samarbeidspartner?

Vi visste på forhånd at Frend utviklet moderne nettbutikker for kule kunder, og var spent på hva vi kunne fått i oppdrag. Et par stykker på gruppen hadde også snakket med Martin på karrieredagene på skolen i mars 2023, og ble inspirert til å gjøre et bachelorprosjekt allerede da.

‘ Ikke vær redd for å spørre om hjelp! Det er masse god kompetanse hos Frend som er utrolig nyttig å benytte seg av. ’

Johanna Marie Marheim, Student

3. Kan dere beskrive noen av utfordringene dere støtte på i løpet av prosjektet, og hvordan dere løste dem?

Det var ikke alltid like lett å kommunisere, så underveis har vi lært oss å kommunisere tydelig - både med hverandre internt i gruppen, men også andre knyttet til prosjektet. Det var heller ikke spesielt enkelt å umiddelbart forstå seg på Centra, men det løste vi ved å bruke tid på å sette oss inn i det.

4. Hvordan har arbeidet med strikkeappen bidratt til å utvikle deres ferdigheter innen apputvikling?

Programmering og koding handler i stor grad om å øve øve øve. Det å bruke React Native gjennom et helt semester har bidratt til at vi kan gå i dybden på ett programmeringsspråk, som er gull verdt senere! Vi har også fått masse kunnskap om design, og tenker at det også kan bli nyttig senere når vi skal samarbeide med designere. Alltid nyttig med andres perspektiv i utviklingsprosessen.

5. Hvordan har samarbeidet med teammedlemmer og kunder påvirket deres utvikling?

Vi har fått masse god hjelp av utviklere i eCom-avdelingen! I tillegg var Alex (Tech Lead i Frend) produkteier og vår eksterne veileder. Han styrte oss på rett vei hvis vi var på feil vei. Han har også vært Rauma Garn sitt talerør, og var god til å formidle ønskene deres. Ønskene han formidlet viste seg å være helt rett da vi snakket med Rauma Garn - de hadde ikke annet enn positive ting å si om appidéen vår.

6. Hvilke teknologier eller verktøy syns dere var mest spennende å jobbe med, og hvorfor?

Det var veldig spennende å få et innblikk i Centra. Vi har aldri jobbet med et så stort API før, og det var veldig lærerikt å finne ut av det. I tillegg har vi jobbet med TypeScript som er til stor hjelp senere i arbeidslivet.

7. Hva har vært høydepunktet med prosjektet?

Høydepunktet var nok å få så god tilbakemelding på det (nesten) ferdige produktet i brukertester. Det var utrolig givende å få et godt resultat når vi hadde jobbet så hardt for å produsere et brukervennlig produkt. Samtidig er vi veldig spent på de aller siste tilbakemeldingene fra Rauma Garn. Det får vi neste uke - hvem vet, kanskje det blir høydepunktet?

8. Er det noe dere ville gjort annerledes i løpet av prosjektet hvis dere fikk sjansen?

Design- og utviklingsprosessen gikk i stor grad parallelt, og det kunne vi godt ha gjort annerledes. På grunn av fortløpende endringer i design ble det naturligvis også endringer i appen, og det kunne vi unngått om vi hadde vært mer strukturert ved å ferdigstille design før utvikling.

9. Hvordan ser dere for dere at erfaringene fra dette prosjektet vil påvirke deres fremtidige karrierevalg?

Selv om vi hovedsakelig er frontend-utviklere, har vi blitt betydelig bedre på React Native. Kanskje det er apputviklere hele gjengen blir! På en annen side har vi blitt godt kjent med Frend generelt, og arbeidet de gjør på Digital Workplace er også veldig inspirerende. Skal ikke se bort fra at noen av oss går i andre retninger enn utvikling.

10. Hva vil dere råde fremtidige studenter som vurderer en praksisplass hos oss til?

Ikke vær redd for å spørre om hjelp! Det er masse god kompetanse hos Frend som er utrolig nyttig å benytte seg av. Samtidig må man ikke være redd for å være selvstendige. Vi har fått masse tillit til å kjøre vårt eget løp av Frend, og selv om vi har gjort noen feil underveis, er det disse tingene vi har lært mest av.

Nysgjerrig på en karriere i Frend? La oss ta en prat!

Anette Buseth

People & Talent

412 57 688

anette@frend.no