Topp 3 trender fra Nocode Summit 2023

Sebastian Aavik
Publisert:

Begynner no-code-kompetanse å bli like viktig som å mestre Excel?

Reisebrev fra Paris

Bonjour! I oktober dro vi sammen med Appfarm til Paris på NoCode Summit 2023. Siden vi begynte å jobbe med no-code-verktøy for 5 år siden har vi sett en fantastisk utvikling og blir stadig overrasket. I Paris ble vi bedre kjent med ny teknologi og bruksområder. Nedenfor finner du det vi mener er de 3 viktigste trendene som kommer til å forme no-code landskapet i årene som kommer.

1. Like viktig som å kunne Excel

Kun 1% av verdens befolkning kan kode, men med no-code kan alle bygge.

I følge Make har bedrifter de siste årene beveget seg bort fra å etterspørre tradisjonell utviklingskompetanse til å verdsette kreativitet, evne til å lære og innsikt i forretningsprosesser. Make spår at dette vil være de viktigste ferdighetene for å lykkes med no-code utvikling i årene som kommer.

Thunkable mener evnen til å planlegge er avgjørende og at 90% av no-code utvikling handler om å kartlegge forretningsprosesser og forstå hvilke funksjoner i bedriften som har mest nytte av å automatiseres. 

L'Oréal har allerede opprettet nye ambassadør-roller i selskapet for å styrke no-code og de spår at no-code kompetanse er i ferd med å bli like viktig som å mestre verktøy som Microsoft Excel.

2. Kode og no-code spiller på lag

I stedet for å tenke på tradisjonell utvikling og no-code utvikling som konkurrenter bør man se etter synergier. Make forklarer at styrkene til no-code er å bygge prototyper raskere og enklere, integrere forretningsapplikasjoner og skape product-market fit, mens tradisjonell utvikling komplementerer no-code sine restriksjoner og tilbyr bedrifter større fleksibilitet i utvikling.

3. “Alt” kan automatiseres

McKinsey anslår at 45% av alle forretningsaktiviteter kan automatiseres med dagens teknologi og Gartner har avdekket at no-code automatisering foregår i dag på 3 nivåer:

1. Oppgaver - Automatisering av en oppgave i en større prosess

2. Prosesser - Automatisering av en prosess som består av ulike deloppgaver

3. Prosessorkestrering - Automatisering av flere prosesser for å utføre en større arbeidsflyt

Dagens no-code løsninger tilbyr i hovedsak automatisering av oppgaver og prosesser, mens vi i fremtiden vil se større bruk og funksjonalitet fra leverandører for prosessorkestrering. Gartner anslår at funksjonalitet for hyperautomasjon vil være den ledende konkurransefordelen for leverandører av no-code løsninger.

Synes du dette var interessant?

Vi hjelper ambisiøse bedrifter som ser mulighetene i no-code eller er nysgjerrig på hvordan komme i gang. Kanskje dere har en idé til en forretningsapplikasjon eller ønsker hjelp til å automatisere en prosess? Forespør en gratis Frendly Workshop så hjelper vi dere i gang.

Bilde av person

La oss ta en prat!

Magnus Mysen Holm

Leder for Digital Workplace

913 97 895

magnus@frend.no