Bid System

Fornyer og forenkler tilbudsprosesser med no-code

Fornyer og forenkler tilbudsprosesser med no-code

Verktøy

 • Appfarm

Resultat

 • En effektiv og brukervennlig tilbudsportal

 • Bedre oversikt

 • Færre feil

 • Tidsbesparelser

 • Positive tilbakemeldinger

Fornyer og forenkler tilbudsprosesser med no-code

Bid System, et teknologi-oppstartsselskap i elektrobransjen, ble grunnlagt med en klar visjon: å digitalisere og effektivisere den tungvinte tilbudsprosessen som er preget av manuelle rutiner. De søkte hjelp fra Frend for å utvikle en tilbudsportal ved bruk av no-code teknologi.
Ineffektiv tilbudsprosess

Daglig leder og gründer av Bid System, Jan Olav Wåde, har bakgrunn fra leverandørsiden i byggebransjen. Han la merke til at alle tilbudsforespørsler og dialog foregikk via e-post, noe som ofte førte til manglende oversikt, feil og forsinkelser. Dette resulterte i misforståelser, tapte tilbud og misfornøyde kunder.

Jan Olav ønsket å lage en plattform som kunne samle og strukturere hele tilbudsprosessen. Målet var å lage en tilbudsportal som kunne gjøre det enklere for entreprenører å sende ut forespørsler, og for leverandører å svare på disse. Portalen skulle gi bedre oversikt, redusere feil og sørge for at tidsfrister ble overholdt.

Kristoffer Skar, Senior Consultant i Frend, ser stor verdi i denne tilnærmingen:

– Elektrobransjen er et eksempel på en bransje hvor det foregår mye digitalisering nå,  og fortsatt er det masse potensiale. Det er fremdeles mange manuelle prosesser, og her er Bid System et eksempel på noen som tar initiativ og ansvar for å ta tak i dette for å forenkle jobben til en utrolig stor bransje.

Jeg er overrasket og imponert over hvor lett det er å komme raskt i gang med no-code teknologi, og hvor lett det er å forandre retning mens man går. Det er prosjektet mitt avhengig av.

Jan Olav Wåde, Daglig leder og gründer av Bid System

No-code med Appfarm

For å utvikle Tilbudsportalen, brukte vi no-code teknologien Appfarm. Appfarm er en norsk plattform vi samarbeider tett med, som lar brukere utvikle applikasjoner raskt uten å skrive tradisjonell kode. Dette verktøyet ble brukt på grunn av disse fordelene;

 • Rask utvikling: Muliggjør rask utvikling og iterasjon av applikasjoner. Dette gjør det mulig å bygge og justere løsningen basert på tilbakemeldinger fra brukerne på kort tid.

 • Kostnadseffektivitet:  Å bygge en applikasjon med tradisjonell koding kan være tidkrevende og kostbart. No-code reduserer disse kostnadene betydelig ved å kutte behovet for omfattende utviklingsressurser.

 • Fleksibilitet og skalering: Man kan enkelt tilpasse og skalere løsningen etter behov, inkludert integrasjoner med andre systemer som CRM for videre oppfølging og rapportering.

 • Brukervennlighet:  No-code løsninger gjør det mulig for personer uten teknisk bakgrunn å delta i utviklingsprosessen, noe som sikrer at sluttproduktet møter de faktiske behovene til brukerne.

No-code gjør rett og slett veien fra idé til første versjon mye kortere. Kristoffer sier det slik:

– Det er givende og motiverende å jobbe med Bid System, som virkelig ønsker å få ting til. Med Appfarm, som er et så kraftig verktøy som lar oss oppnå resultater raskt, kan vi gå fra å diskutere funksjonalitet til å levere og demonstrere for kundene på kort tid.

‘ Dersom man skulle gjort dette fra scratch med tradisjonell koding, ville det vært mye mer kostbart og tidkrevende. Med no code-løsninger kan utviklingen være opptil 10 ganger raskere, noe som reduserer både kostnader og tid. ’

Kristoffer Skar, Senior Consultant i Frend

Dynamisk og tett samarbeid

Samarbeidet mellom Bid System og Frend har vært nært og dynamisk. Vi har en kontinuerlig dialog, og tilbakemeldingene fra Bid System sine kunder har vært, og vil fortsette å være avgjørende. Med smidige utviklingssykluser har vi kunnet justere og forbedre løsningen fortløpende, takket være fleksibiliteten i no-code teknologien.

Bid System på workshop hos Frend
‘ Jeg er veldig glad for at Frend er med på laget. Folkene er fantastiske. Og så er det en livlighet rundt prosjektet mitt, hjertebarnet mitt, som jeg setter veldig pris på.  ’

Jan Olav Wåde, Daglig leder og gründer av Bid System

Resultat: en effektiv og brukervennlig tilbudsportal

Med lanseringen av versjon 1.0 av Tilbudsportalen har Bid System allerede merket positive effekter:

 • Bedre oversikt: Entreprenører kan nå enkelt sende tilbudsforespørsler til leverandører og sammenligne tilbud.

 • Færre feil: Automatisering av prosesser reduserer feil og misforståelser.

 • Tidsbesparelser: Digitale prosesser erstatter manuelle oppgaver, noe som frigjør tid for både entreprenører og leverandører.

 • Positive tilbakemeldinger: Brukere er svært fornøyde med løsningen og mener det er noe byggebransjen virkelig har trengt.

Målet er å bli standarden for tilbudsbehandling

Bid System planlegger, med støtte fra Frend, å utvide Tilbudsportalen til å dekke flere fagområder i byggebransjen, som VVS og andre byggetekniske disipliner. De ser for seg en fremtid der digitale verktøy gjør alle arbeidsprosessene enda enklere og bedre.

Takket være den enkle og fleksible no-code teknologien, er Bid System godt forberedt på å møte fremtidige behov og utfordringer i byggebransjen. Målet er å bli standarden for tilbudsbehandling og gjøre byggeprosessen mer effektiv og transparent for alle parter.

Kristoffer Skar (Senior Consultant i Frend), Jan Olav Wåde (Gründer av Bid System) og Sebastian Hakimi (Team Lead i Frend)

– Vi i Frend synes det er veldig spennende å jobbe med selskaper som går i front, både med å løse forretningsmessige behov i markedet, men også ved bruk av ny teknologi, sier Kristoffer Skar avslutningvis.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Se hvordan man kan bygge avanserte applikasjoner med Appfarm i vår videoserie om no-code.

  Se video

Let's be Frends!

Sebastian Hakimi

Team Lead

240 22 027

sh@frend.no