5 gode grunner til å velge Shopify

Kjetil Lundstein
Publisert:

Lurer du på hvilken nettbutikk-løsning du skal velge? Vi er eksperter på eCommerce-teknologi og skal her gi dere våre 5 beste grunner til å velge Shopify.

I dagens marked er det et hav av ulike løsninger å velge mellom, og det kan være vanskelig å navigere og å finne den riktige løsningen for din bedrift. 

Flere og flere vurderer Shopify eller Shopify Plus når de kommer til oss og skal ta nettbutikken sin til neste nivå. Shopify er aller mest kjent for sin brukervennlighet, men det er også flere andre grunner til at Shopify er et godt valg.

Samtidig har mange av våre kunder med spesifikke behov opplevd begrensninger med Shopify, for eksempel når det gjelder internasjonale salg.

Uansett, her er 5 gode grunner til å velge Shopify:

  1. Enkelt og brukervennlig

  2. Lav oppstartspris

  3. Ferdiglagde designmaler

  4. App-økosystemet

  5. Sikkert og pålitelig

‘ Det viktigste for oss er å få en enkel nettbutikk som vi kan administrere heller enn noe som er superavansert. I tillegg er det viktig med en løsning til en ålreit pris. Valget falt på Shopify da vi ønsket å holde det relativt enkelt og ønsket en rask lansering.  ’

Ritu Eskeland - Daglig leder og designer i MISSMAYA

Løsninger for ulike behov og lommebøker

Dette er Shopify sine fire hovedabonnementer/lisenser:

1. Shopify Basic: Perfekt for de som nettopp har startet en nettbutikk eller har en liten bedrift. Det er som en grunnleggende pakke med alt du trenger for å komme i gang.

2. Shopify: Dette er for de som ønsker å vokse litt mer. Du får litt flere funksjoner og muligheten til å håndtere større volumer.

3. Shopify Advanced: Denne er for de som er klare til å ta ting til neste nivå. Du får mer kontroll og tilpasningsmuligheter for å håndtere større mengder salg og komplekse behov.

4. Shopify Plus: Denne er rettet mot store bedrifter og etablerte merkevarer som krever skreddersydde løsninger, høy grad av tilpasning, og støtte for store volumer og komplekse integrasjoner.

La oss se nærmere på hvorfor Shopify bør være en del av din shortlist når du skal velge plattform for din nettbutikk.

1. Enkelt og brukervennlig

Du trenger ikke å være en teknologiguru for å bruke Shopify. Et forståelig brukergrensesnitt gjør det superlett å styre nettbutikken din. Med veiledninger og hjelpsomme ressurser tilgjengelig, vil du føle deg trygg, komfortabel og få til mye på egenhånd.

2. Lav oppstartspris

Shopify sine abonnementsplaner er laget for å passe ulike budsjetter og behov. Fra 320kr* per måned, kan du komme i gang med din egen nettbutikk. Men vær oppmerksom på at tilleggsutgifter, som apper og transaksjonsgebyrer, kan øke totalkostnaden.

I tillegg er det greit å merke seg at Shopify har en del begrensninger, og med en gang du har behov utenfor standardløsningene, kan det fort bli dyrt og vanskelig å "hacke" seg rundt begrensningene.

*per mai 2024

" Med Shopify blir det en lek for våre kunder å drive sin egen nettbutikk, og det er givende å se hvor raskt de blir selvstendige."

Kjetil Lunstein, eCommerce manager og Shopify ekspert i Frend

3. Ferdiglagde designmaler

Det finnes et bredt utvalg av Shopify-temaer som tilbyr forskjellige designstiler. 

Design spiller en viktig rolle i nettbutikken din, da det ikke bare påvirker salget og det visuelle uttrykket, men også bidrar til å formidle virksomhetens identitet og verdier. Å ha et gjennomtenkt og konsekvent design spiller en avgjørende rolle i å bygge og styrke din merkevare. Det skaper en umiddelbar gjenkjennelse og bygger tillit blant dine kunder.

Godt og passende design er også viktig for å øke konverteringsraten i nettbutikken din.

Med både gratis og betalte Shopify-temaer tilgjengelig, kan du tilpasse nettbutikken din etter behov og budsjett. Men det er viktig å huske på at et godt design handler ikke bare om utseende, men også om funksjonalitet og brukervennlighet. Derfor tilbyr Shopify-temaene ikke bare et flott utseende, men også mange nyttige funksjoner som kan forbedre kundeopplevelsen og øke konverteringsraten.

En annen fordel er at alle temaene er responsive, noe som betyr at de tilpasser seg ulike enheter, inkludert mobil, for å sikre en optimal opplevelse for kundene dine.

Nedenfor kan du se et eksempel på en vellykket tilpasning av et Shopify-tema, designet av designstudioet Barkas:

4. App-økosystemet

Shopify har et stort økosystem av apper som tilbyr ekstra funksjonalitet. Med over 1500 apper tilgjengelig, finnes det en løsning for nesten alt du trenger – fra markedsføring til kundelojalitet og produktanmeldelser. Disse appene gjør det enkelt å skreddersy din butikk akkurat slik du ønsker det.

5. Sikkert og pålitelig

Sikkerheten til kundenes data er avgjørende for all netthandel. Shopify tilbyr sikkerhetskopiering, SSL-sertifikater og annen sikkerhetsinfrastruktur.

‘ Hvis du liker å ordne ting selv, slik som meg, er Shopify kjempeenkelt og veldig brukervennlig. Nå har vi tilgang på rapporter og systemer som jeg bare kunne drømme om tidligere. Vi har mye mer informasjon å jobbe med når det gjelder å øke salget og følge opp kundene våre. ’

Ritu Eskeland, Daglig leder og designer i MISSMAYA

Utforsk mulighetene med oss

I 2024 har Shopify blitt mye mer enn bare en vanlig plattform. Det er som å ha en kraftig verktøykasse som kan gi nettbutikken din et løft.

Men, én størrelse passer ikke for alle. Mens Shopify kan være den ideelle løsningen for noen, kan Centra være enda bedre egnet for andre.

Vi i Frend er eksperter på eCommerce og har løsningene. Vi er teknologiagnostiske og velger alltid den løsningen som passer best for deres behov og ambisjoner. Derfor vil vi gjerne invitere deg til å utforske alle de spennende mulighetene det digitale markedet har å by på.

Hvis du er klar til å ta det neste skrittet slik MISSMAYA har gjort, er det bare å ta kontakt så hjelper vi dere med å nå deres mål.

Forespør en gratis workshop ved å fylle ut skjemaet nedenfor: